Logga in

Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily i gruppen Julklappar hos bokashi.se (900-504)
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily

Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg strö + Svenskt Biokol + Bokashi Daily

Vill du ge dig själv eller någon annan en fantastisk julklapp? Vi har satt ihop en jättefin julklapp - Startkit Bokashi 2.0 tillsammans med den populära matinsamlingshinken för diskbänken - Bokashi Daily! (ord.pris 1753 kr). Ett extra juligt paket med rött band och God Jul-etikett.

Önskar du en grå Bokashi Daily istället för en svart? Om så är fallet - skriv detta i kommentarsfältet så ordnar vi det!

Detta juliga paket innehåller 2 st gräddvita Bokashi 2.0-hinkar med avtappningskran och tätslutande internlock + 1 kg Svenskt Bokashiströ + 1,5 liter svensk biokol + Bokashi Daily samt bruksanvisning.

Vår "Bokashi för livet"-policy garanterar livstids ersättning av delarna till kranhinken. Läs mer här!

OBS, beställer du ytterligare varor samtidigt så skriv i kommentarsfältet ifall dessa ska läggas i samma låda som julklappen eller separat.

1-2 arbetsdagar
Artnr: 900-504
1594 kr
Antal: 
Lägg i varukorgen

  Bokashi 2.0 designad & återvunnen

  Detta juliga paket innehåller 2 st gräddvita designade hinkar för köksbänken tillverkade av återvunnen plast + 1 kg Svenskt Bokashiströ. Dessutom medföljer den populära avfallsbehållaren Bokashi Daily samt 1,5 liter svensk biokol som är perfekt att bottna hinkarna med!

  Bokashiprocessen är i princip densamma som med våra andra bokashihinkar med kran, men denna hink fungerar på ett nytt sätt. Istället för ett tätslutande lock har hinken en innerplatta som sugs fast i behållaren i höjd med matresterna för att stänga ute luft och pressa ihop resterna. Eftersom extremt lite syre kommer in i processen, blir processen väldigt effektiv. 

  De fermenterade matresterna blir torrare än i en vanlig hink vilket betyder mindre risk för lukt. 

  Hinkens mått är:
  Volym: 9,6 liter
  Höjd: 34 cm
  Diameter: 24 cm
  Vikt: 2,8 kg
  Plast: PP (5)

  Den runda plattan som gör hinken lufttät invändigt har en silikonkant som gör den lätt att trycka på plats. Du pressar ner den och pressar därmed ut luft och ihop matresterna. När du vill dra upp den för att lägga till mer matrester drar du i den större halvan av handtagen, vilket gör att vacuumet släpper och du kan lyfta ut plattan. 

  Plattan har även en annan funktion, och det är att skrapa ut hinken när man tömmer den. Smart! Med en hand kan du pressa ihop plattan till en halvcirkel som du då kan skrapa med. Den är precis rätt storlek för att göra hinken ren och kladdfri utan att bli kladdig själv. Och delarna kan du sedan stoppa in i diskmaskinen (max 50 grader) för att få en nystart. 

  Hinken har ett mjukt handtag som du kan använda som ett traditionellt handtag genom att fästa det på båda sidor av hinken. Du kan även fästa båda ändar på samma sida och lyfta hinken med ett handgrepp. 

  Bokashi 2.0-hinken har en innerhink och en ytterhink. Den inre hinken har dräneringshål och en rund botten som dränerar matresterna på ett smidigt sätt. Den inre hinken kan lyftas ut för att rengöras eller tömmas.

  Bokashi-lakvatten kommer precis som det brukar göra, processen är ju i princip densamma. Skillnaden är att du antagligen kommer  få lite mer och mindre luktande lakvatten från den nya Bokashi 2.0 då processen fungerar på ett väldigt effektivt sätt. 

  Lakvattnet dräneras ut genom dräneringshålet längst ner på hinken. Till skillnad från tidigare hinkar finns det ingen avancerad kranlösning, utan ett helt vanligt skruvlock. Tappa inte bort den!
  Det är då ingen risk att matresterna fastnar i kranen och blockerar funktionen, eller att den går sönder eller läcker. 

  Själva bokashiprocessen är precis densamma med denna hink som med våra traditionella kranhinkar. Du fyller hinken och strör på bokashiströ, och ger den två veckor att fermentera när den är fylld. Sedan gräver du ner den fermenterade bokashin i trädgården eller gör en jordfabrik inne eller ute - precis som vanligt. 

  Bokashi 2.0 är designad för att vara både snygg och effektiv. Den gör det möjligt för även de som vill att allt i köket ska vara stilrent att kunna komma igång med Bokashi direkt på köksbänken.

  Svenskproducerad biokol
  Vi tror att vi har hittat Sveriges bästa biokol! Hållbart producerat på frö-, skal- och spannmålsrester av företaget Skånefrö. Godkänd för ekologisk odling. Biokol är perfekt i kombination med Bokashi och fantastiskt för jorden! Bottna din bokashihink med biokol så laddar du biokolen med näring och mikrober som gör nytta i jorden länge. Biokolen fungerar då som näringsreserv som håller växterna i perfekt skick hela säsongen och många år framåt. Lerjord blir mer lucker och lättarbetad och sandjord ökar sin förmåga att binda vatten och näring.

  Genom att starta hinken med ett lager biokol sugs lakvattnet upp och biokolet laddas med näring som kommer jorden och växterna till nytta. När kolet binds i jorden stannar näringsämnena kvar istället för att omvandlas till koldioxid. Resultatet blir en fantastisk jord. Väldigt svart och oerhört näringsrik. Det ger jorden nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet. 
   

  Om Bokashi Daily:
  Bokashi Daily är en praktisk avfallsbehållare som kan användas för alla typer av avfall. Den rymmer 3,3 liter och är särskilt lämplig för att samla dagens matavfall i innan man lägger matavfallet i bokashihinken.

  Bokashi Daily är gjord av återvunnen hushållsplast. Locket på Bokashi Daily öppnas/stängs enkelt med en hand och om man önskar kan locket förbli öppet.

  Storlek:
  Bredd 24 cm
  Höjd 17 cm
  Djup 20 cm
  Volym: 3,3 liter

  Underhåll:

  Bokashi Daily kan diskas i diskmaskin (högst 55 grader), men ta av locket före diskning. Var medveten om att mycket disk i diskmaskin kommer att orsaka mer slitage än handdisk.
  Undvik att använda vassa föremål i hinken.