Logga in

Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol i gruppen Julklappar hos bokashi.se (900-108)
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol
Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol

Julklapp - Startkit Bokashi kranhinkar vit/grön + Svenskt biokol

Vill du ge dig själv eller någon annan en fantastisk julklapp? Vi skickar med julig påse med 1.5 liter biokol (värde 50 kr) och lite extra juligt paket! Rött band och God Jul-etikett följer med.

OBS, beställer du ytterligare varor samtidigt så skriv i kommentarsfältet ifall dessa ska läggas i samma låda som julklappen eller separat.

Erbjudandet gäller så länge lagret räcker
3-6 arbetsdagar
Artnr: 900-108
899 kr

  Bokashi startsats för kökskompostering


  Gör jord och gödning av ditt matavfall!
  Hjälp till att bevara biomassan och minska växthusgaserna. Du minskar sopmängden med 200–500 kg per år och du spar pengar på sophämtningen!

  Ditt matavfall omvandlas i en jäsning-syrningsprocess. Det blir inte jord i hinken men omvandlingen går mycket snabbt när du sedan gräver ner den i landet, komposten, planteringskrukor eller jordlåda. Vätskan i matavfallet tappas av med kranen i botten. Lägg gärna med servetter, äggkartongar eller liknande för att suga upp upp fukt. 

  Det juliga startkitet innehåller 2 st 16 l kranhinkar av återvunnen plast och 1 kg Bokashiströ. Allt du behöver för att starta! Dessutom följer ca 2 liter svensk biokol som är perfekt att bottna hinkarna med!

  Komplett set med:
  • 2 st. hinkar med kran för kökskompostering med Bokashimetoden
  • 1 kg påse Bokashiströ (räcker 3-4 månader)
  • Svensk bruksanvisning för Bokashi kökskompostering
  • 1,5 liter svensk biokol
  Platta för ihoppressning, doseringsmått, behållare för tömning av näringsvätska och bruksanvisning följer med.

  Hinkarna är tillverkade i EU av återvunnen slagtålig plast och har handtag, tätslutande lock, perforerad inre bottenplatta samt kran för avtappning av bokashigödning.
  Hinken är anpassad för placering i diskbänksskåp. Den är lätt att hantera och bära, görs enkelt ren med vatten

  • Storlek (h, b, d) 39 x 32 X 27 cm
  • Volym 16 liter
  • Vit med grönt lock
  Material i hink och bottengaller är återvunnen Polypropylen (PP5), kran Polyeten (PP4) och handtag Polyeten (PP2)

  Svenskproducerad biokol
  Vi tror att vi har hittat Sveriges bästa biokol! Hållbart producerat på frö-, skal- och spannmålsrester av företaget Skånefrö. Godkänd för ekologisk odling. Biokol är perfekt i kombination med Bokashi och fantastiskt för jorden! Bottna din bokashihink med biokol så laddar du biokolen med näring och mikrober som gör nytta i jorden länge. Biokolen fungerar då som näringsreserv som håller växterna i perfekt skick hela säsongen och många år framåt. Lerjord blir mer lucker och lättarbetad och sandjord ökar sin förmåga att binda vatten och näring. Genom att tillföra kolet sugs lakvattnet upp och biokolet laddas med näring som kommer jorden och växterna till nytta. När kolet binds i jorden stannar näringsämnena kvar istället för att omvandlas till koldioxid. Resultatet blir en fantastisk jord. Väldigt svart och oerhört näringsrik. Det ger jorden nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet. 

  Satsen levereras i wellpappkartong med volym 50 liter och bruttovikt 4 kg.

  Ladda ner bruksanvisningen.

  Erbjudandet gäller så länge lagret räcker!

  Vad är Bokashi?

  BOKASHI-kompostering är ett enkelt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning helt utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump snabbt och luktfritt till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet. Den ger jorden nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet. Kolet binds i jorden istället för att bli koldioxid och näringsämnena finns kvar.

  Det enda du behöver är en lufttät bokashi-hink under köksbänken. Du slipper otrevliga slaskpåsar och du behöver inte springa fram och tillbaks till din utekompost. Dessutom så sparar du flera hundra på minskad sophämtning.

  Matavfallet behöver inte transporteras bort av kommunen -- vi sparar diesel och pengar, minskar utsläpp och vi får en bättre jord!

  Läs mer på www.bokashi.se