Logga in

Startkit Svenska Budgethinken- 2 st hinkar + 1 kg strö + 3 liter biokol i gruppen Bokashi  hos bokashi.se (211-211)
Startkit Svenska Budgethinken- 2 st hinkar + 1 kg strö + 3 liter biokol
Startkit Svenska Budgethinken- 2 st hinkar + 1 kg strö + 3 liter biokol
Startkit Svenska Budgethinken- 2 st hinkar + 1 kg strö + 3 liter biokol

Startkit Svenska Budgethinken- 2 st hinkar + 1 kg strö + 3 liter biokol

Startkit med 2 st 12 l svenskproducerade plasthinkar med lufttätt lock, 1 kg Svenskt Bokashiströ och 3 liter Svenskt Biokol. Det ekonomiska startalternativet! 

 Bruksanvisning följer med. 

1-2 arbetsdagar
Artnr: 211-211
295 kr

    Budgethinken Bokashi Startkit för kökskompostering


    Med denna startsats kommer du snabbt och enkelt igång med kompostering av ditt matavfall - direkt i köket.

    Hinkarna är svenskproducerade med handtag - stålgrepe med bekvämt grepp och helt tätslutande lock. De passar lätt under diskbänken, är lätta att hantera och bära och görs enkelt rena med vatten. Materialet är godkänt för livsmedel och klarar temperaturer från -40 till +120°C.

    Ditt matavfall omvandlas i en jäsning-syrnings process. Det blir inte jord i hinken men omvandlingen går mycket snabbt när du sedan gräver ner den i landet, i komposten, i planteringskrukor eller i en jordlåda. Vätskan i matavfallet sugs upp av ett lager med biokol, en dagstidning eller något annat absorberande som du lägger i botten. Det är viktigt att det blir lagom torrt i hinken. Du kan även lägga med servetter, äggkartongar eller liknande för att suga upp upp fukt och förbygga lukt. 

    • Diameter (max) 29 cm, höjd 31 cm
    • Volym 12 liter
    • Tillverkad av polypropylen med lock av polyeten
    • Blå med vitt lock

    I leveransen ingår:
    • 2 st hinkar med lock
    • 1 kg påse svenskt bokashiströ (räcker upp till 6 månader)
    • 3 liter svensk biokol 
    • Svensk bruksanvisning

    Budgethinken är ett ekonomiskt ekonomiskt alternativ till Bokashihinkarna med kran. Budgethinken fungerar utmärkt men kräver lite mer arbete med att ta vara på den fukt som uppstår. 

    Satsen levereras i kartong med bruttovikt 3,0 kg. 

    SVENSKT BOKASHISTRÖ

    Bokashi är ett kompostmedel där vetekli ympats med EM-mikrober. EM i sig är en blandning av naturliga bakterier och svampar, en grupp som genom samverkan effektivt bryter ned organiskt material, påskyndar mineraliseringen och humifieringen. I jorden har EM-mikroberna förmågan att skapa stabila odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrera ut sjukdomsframkallande arter.

    EM-blandningen är uppbyggd av fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar. EM är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och är byggt av gedigna isolat av noggrant utvalda jordmikrober. Preparatet produceras i labbmiljö med höga reningskrav.

    I jorden ger Bokashi:

    • Mer lätttillgänglig näring genom effektivare mineralisering
    • Stimulerar mikrolivet med en hög andel energi & kväve
    • Förbättrad humifiering som påverkar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper
    • Samverkar aktivt med växten i rotzonen och aktiverar rotutveckling groning, fruktsättning och mognad
    • Ökar växternas fotosyntesförmåga
    • Stärker växtens försvar och härdighet
    • EM mikroberna besätter snabbt organiskt material och skapar friska odlingssystem genom att konkurrera med patogena arter.
    • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve & koldioxod och bidrar därigenom med att tillföra ekosystemet energi & kväve
    • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden
    • En högre biomassa ger en jord med bättre struktur som kan hålla mer näring, vatten och luft – en mer resilient jord som bättre klarar extremt väder
    • En jord med högre biomassa som binder klimatgaser

    Mikroberna i EM-blandningen är 100% naturliga, de bryter ned och mineraliserar organiskt material med samma processer som utvecklats under evolutionen. Det ger näring i en form som är anpassad efter växternas behov.


    INNEHÅLL

    Aktiva mikroberna

    Kväve- och CO2-fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae

    Bioaktiva metaboliter
    Under fermentationen producerar EM-bakterierna ett stort antal bioaktiva ämnen som stimulerar tillväxt: antioxidanter, enzymer, vitaminer, aminosyror, organiska syror etc


    FÖRVARING

    Bokashiströ förvaras helst i rumstemperatur men går även att förvara i minusgrader. Bokashiströt kan dock INTE förvaras i temperaturer över 38 grader då mikroorganismerna i ströet dör och produkten kan förlora sin funktion. Förvara ej produkten i direkt solljus.