Logga in

Liten hink till diskbänken- 1 st svenskproducerad 5 litershink i gruppen Bokashi  hos bokashi.se (211-213)
Liten hink till diskbänken- 1 st svenskproducerad 5 litershink
Liten hink till diskbänken- 1 st svenskproducerad 5 litershink
Liten hink till diskbänken- 1 st svenskproducerad 5 litershink

Liten hink till diskbänken- 1 st svenskproducerad 5 litershink

En 5-litershink med lufttätt lock perfekt till att samla ihop matavfallet under dagen innan det töms i bokashihinken. 

1-2 arbetsdagar
Artnr: 211-213
55 kr
 
Lägg i varukorgen

    Liten hink med lock till diskbänken


    I denna hink samlar du ihop dagens matrester för att sedan hälla över dem i bokashihinken. Locket är tätslutande vilket gör att flugor hindras från att lägga ägg i matresterna.

    Hinken är svenskproducerad med handtag och helt tätslutande lock. Den passar lätt på eller under diskbänken, är lätt att hantera och bära och görs enkelt ren med vatten eller i diskmaskinen. Materialet är godkänt för livsmedel och klarar temperaturer från -40 till +120°C.

    • Diameter (max) 22,5 cm, höjd 21 cm
    • Volym 5 liter
    • Tillverkad av polypropylen med lock av polyeten
    • Blå med vitt lock

    Satsen levereras i kartong med bruttovikt 1,5 kg. 

    SVENSKT BOKASHISTRÖ

    Bokashi är ett kompostmedel där vetekli ympats med EM-mikrober. EM i sig är en blandning av naturliga bakterier och svampar, en grupp som genom samverkan effektivt bryter ned organiskt material, påskyndar mineraliseringen och humifieringen. I jorden har EM-mikroberna förmågan att skapa stabila odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrera ut sjukdomsframkallande arter.

    EM-blandningen är uppbyggd av fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar. EM är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och är byggt av gedigna isolat av noggrant utvalda jordmikrober. Preparatet produceras i labbmiljö med höga reningskrav.

    I jorden ger Bokashi:

    • Mer lätttillgänglig näring genom effektivare mineralisering
    • Stimulerar mikrolivet med en hög andel energi & kväve
    • Förbättrad humifiering som påverkar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper
    • Samverkar aktivt med växten i rotzonen och aktiverar rotutveckling groning, fruktsättning och mognad
    • Ökar växternas fotosyntesförmåga
    • Stärker växtens försvar och härdighet
    • EM mikroberna besätter snabbt organiskt material och skapar friska odlingssystem genom att konkurrera med patogena arter.
    • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve & koldioxod och bidrar därigenom med att tillföra ekosystemet energi & kväve
    • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden
    • En högre biomassa ger en jord med bättre struktur som kan hålla mer näring, vatten och luft – en mer resilient jord som bättre klarar extremt väder
    • En jord med högre biomassa som binder klimatgaser

    Mikroberna i EM-blandningen är 100% naturliga, de bryter ned och mineraliserar organiskt material med samma processer som utvecklats under evolutionen. Det ger näring i en form som är anpassad efter växternas behov.


    INNEHÅLL

    Aktiva mikroberna

    Kväve- och CO2-fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae

    Bioaktiva metaboliter
    Under fermentationen producerar EM-bakterierna ett stort antal bioaktiva ämnen som stimulerar tillväxt: antioxidanter, enzymer, vitaminer, aminosyror, organiska syror etc


    FÖRVARING

    Bokashiströ förvaras helst i rumstemperatur men går även att förvara i minusgrader. Bokashiströt kan dock INTE förvaras i temperaturer över 38 grader då mikroorganismerna i ströet dör och produkten kan förlora sin funktion. Förvara ej produkten i direkt solljus.