Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö i gruppen Bokashi och trädgård hos bokashi.se (211-200)
Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö
Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö
Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö
Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö
Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö

Bokashi 2.0 - 1 st designad hink för köksbänken + 1 kg strö

995 kr

1 st Bokashi 2.0-hink med avtappningskran och tätslutande internlock + 1 kg Bokashiströ.
 
Bruksanvisning följer med.

Artnr: 211-200
Skickas inom:

Produktinformation

Bokashi 2.0 designad kökskompost

Bokashi 2.0 är en ny generation kökskompost som passar dig som vill ha en vacker och effektiv behållare i ditt kök.

Bokashiprocessen är i princip densamma som med våra andra bokashihinkar med kran, men denna hink fungerar på ett revolutionerande nytt sätt. Istället för ett tätslutande lock har hinken en innerplatta som sugs fast i behållaren i höjd med matresterna för att stänga ute luft och pressa ihop resterna. Eftersom extremt lite syre kommer in i processen, blir processen väldigt effektivt. 

De fermenterade matresterna blir torrare än i en vanlig hink vilket betyder mindre risk för lukt. Du får även mer av det eftertraktade bokashi-lakvatten från den nya Bokashi 2.0 än från en traditionell kranhink.

Hinkens mått är:
Volym: 9,6 liter
Höjd: 34 cm
Diameter: 24 cm
Vikt: 2,8 kg
Plast: PP (5)

Det finns en lång designprocess bakom den nya Bokashi 2.0. Dels för att hitta ett nytt sätt att göra bokashi på som är så luktfritt och torrt som möjligt. Men även för att skapa en produkt som är snygg och passar in i ett designat kök.

Utvecklarna har även tänkt till lite mer; de har skapat en hink som är lätt att använda med en hand. Locket som sitter överst är lätt att lyfta och använda som en avlastningsyta för matresterna. 

Den runda plattan som gör hinken lufttät invändigt har en silikonkant som gör den lätt att trycka på plats. Du pressar ner den och pressar därmed ut luft och ihop matresterna. När du vill dra upp den för att lägga till mer matrester drar du i sidan som har ett litet handtag, vilket gör det lätt att bara använda en hand. 

Plattan har även en annan funktion, och det är att skrapa ut hinken när man tömmer den. Smart! Med en hand kan du pressa ihop plattan till en halvcirkel som du då kan skrapa med. Den är precis rätt storlek för att göra hinken ren och kladdfri utan att bli kladdig själv. Och delarna kan du sedan stoppa in i diskmaskinen för att få en nystart. 

Hinken har ett mjukt handtag som du kan använda som ett traditionellt handtag genom att fästa det på båda sidor av hinken. Du kan även fästa båda ändar på samma sida och lyfta hinken med ett handgrepp. 

Den nya Bokashi 2.0-hinken har en innerhink och en ytterhink. Den inre hinken har dräneringshål och en rund botten som dränerar matresterna på ett smidigt sätt. Den inre hinken är lätt att lyfta ut för att rengöras eller tömmas, det finns ingen lös dräneringsplatta som kan lätt fastna eller tappas bort. 

Bokashi-lakvatten kommer precis som det brukar göra, processen är ju i princip densamma. Skillnaden är att du antagligen kommer  få lite mer och mindre luktande lakvatten från den nya Bokashi 2.0 då processen fungerar på ett väldigt effektivt sätt. 

Lakvattnet dräneras ut genom dräneringshålet längst ner på hinken. Till skillnad från tidigare hinkar finns det ingen krånglig kranlösning, utan utvecklarna har använt ett helt vanligt skruvlock. Tappa inte bort den!
Men å andra sidan är det ingen risk att matresterna fastnar i kranen och blockerar funktionen, eller att den går sönder eller läcker. 

Själva bokashiprocessen är precis densamma med denna hink som med våra traditionella kranhinkar. Du fyller hinken och strör på bokashiströ, och ger den två veckor att fermentera när den är fylld. Sedan gräver du ner den fermenterade bokashin i trädgården eller gör en jordfabrik inne eller ute - precis som vanligt. 

Den nya Bokashi 2.0-hinken säljs en och en. Du kan välja att ha två av de nya hinkarna, eller kombinera dem med dina tidigare hinkar. Det som passar bäst för dig! 

Den nya Bokashi 2.0 är designad för att vara både snygg och effektiv. Den gör det möjligt för även de som vill att allt i köket ska vara fint att kunna komma igång med Bokashi direkt på köksbänken.

Mer information

EM BOKASHISTRÖ

Bokashi är ett kompostmedel där vetekli ympats med EM mikrober. EM i sig är ett konsortium av naturliga jordmikrober, en grupp som genom samverkan effektivt bryter ned organiskt material, påskyndar mineraliseringen och humifieringen. I jorden har EM mikroberna förmågan att skapa stabila odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrerar ut patogena arter.

EM konsortiet är uppbyggt av fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar. EM1 är helt fritt från GMO förändrade mikrober och är byggt av gedigna isolat av noggrant utvalda jordmikrober. Preparatet produceras i labbmiljö med höga reningskrav.

I jorden ger Bokashi:

  • Mer lätt tillgänglig näring genom effektivare mineralisering
  • Stimulerar mikrolivet med en hög andel energi & kväve
  • Förbättrad humifiering som påverkar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper
  • Samverkar aktivt med växten i rotzonen och aktiverar rotutveckling groning, fruktsättning och mognad
  • Ökar växternas fotosyntesförmåga
  • Stärker växtens försvar och härdighet
  • EM mikroberna besätter snabbt organiskt material och skapar friska odlingssystem genom att konkurrera med patogena arter.
  • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve & CO2 och bidrar därigenom med att tillföra ekosystemet energi & kväve
  • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden
  • En högre biomassa ger en jord med bättre struktur som kan hålla mer näring, vatten och luft – en mer resilient jord som bättre klarar extremt väder
  • En jord med högre biomassa binder klimatgaser

Mikroberna i EM konsortiet är 100% naturliga, de bryter ned och mineraliserar organiskt material med samma processer som utvecklats under evolutionen. Det ger näring i en form som är anpassad efter växternas behov.


INNEHÅLL

Aktiva mikroberna

Kväve- och CO2 fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae

Bioaktiva metaboliter
Under fermentationen producerar EM konsortiet ett stort antal bioaktiva ämnen som stimulerar tillväxt: antioxidanter, enzymer, vitaminer, aminosyror, organiska syror etc


FÖRVARING

Bokashiströ förvaras helst i rumstemperatur men går även att förvara i minusgrader. Bokashi kan dock INTE förvaras i temperaturer över 38 grader då mikroorganismerna i ströet dör och produkten kan förlora sin funktion. Förvara ej produkten i direkt solljus.

Kundomdömen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra erbjudande, tips och nyheter.
Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det genom att klicka här.