Logga in

Bokashi finns i hela världen

Bokashi finns i hela världen

Bokashi är mycket större än man skulle kunna tro och används i stort sett i alla länder i världen. Sakta men säkert sprids konceptet från mun till mun, landsbygd till landsbygd, kommun till kommun runtom i världen. Det fungerar bra och kostar inte mycket alls.

Produktivt jordbruk

För många människor i utvecklingsländer är EM och Bokashi den lösning som de har råd med när den behövs som mest. Det är ett sätt för dem att blåsa nytt liv i utarmad jord, odla mer på den mark de har och få ekonomin att bättre gå ihop. Ett hopp inför framtiden alltså.

I England, Australien och Nya Zeeland, får Bokashi kökskompostering stöd av de flesta kommuner som ett sätt att reducera matavfall och deponering. I många stora städer runtom i världen är bokashi en bas för spännande nya stadsodling koncepter. Hygieniskt och praktiskt i stora städer där människor själva inte har egen jord.

Närodling

I Japan och andra länder i Asien och Sydamerika tar allt fler lokala bönder mot Bokashihinkar från människor i närområdet -- och som då ofta får något närodlat i retur.

Samma sak i "community gardens" och andra lokala projekt i många olika länder -- människor samarbetar för att kunna odla och ta hand om jorden och varandra.

Något som vi alla skulle kunna må bra av!

 
LÄS MER:

Om Bokashi och EM i världen på www.emrojapan.com

Om hur Bokashi används i olika länder på vårt blogg på engelska, bokashiworld och även på facebook som bokashiworld

Om vårt spännande projekt i Myanmar (Burma) på www.bokashmyanmar.com och även på facebook som bokashimyanmar


HÄR HITTAR DU OSS UT I VÄRLDEN!  

  LÄS MER:


READ MORE: