Bokashi finns i hela världen

Bokashi är mycket större än man skulle kunna tro och används i stort sett i alla länder i världen. Sakta men säkert sprids konceptet från mun till mun, landsbygd till landsbygd, kommun till kommun runtom i världen. Det fungerar bra och kostar inte mycket alls.

Produktivt jordbruk

För många människor i utvecklingsländer är EM och Bokashi den lösning som de har råd med när den behövs som mest. Det är ett sätt för dem att blåsa nytt liv i utarmad jord, odla mer på den mark de har och få ekonomin att bättre gå ihop. Ett hopp inför framtiden alltså.

I England, Australien och Nya Zeeland, får Bokashi kökskompostering stöd av de flesta kommuner som ett sätt att reducera matavfall och deponering. I många stora städer runtom i världen är bokashi en bas för spännande nya stadsodling koncepter. Hygieniskt och praktiskt i stora städer där människor själva inte har egen jord.

 

Närodling

I Japan och andra länder i Asien och Sydamerika tar allt fler lokala bönder mot Bokashihinkar från människor i närområdet -- och som då ofta får något närodlat i retur.

Samma sak i "community gardens" och andra lokala projekt i många olika länder -- människor samarbetar för att kunna odla och ta hand om jorden och varandra.

Något som vi alla skulle kunna må bra av!

 

LÄS MER:

Om Bokashi och EM i världen på www.emrojapan.com

Om hur Bokashi används i olika länder på vårt blogg på engelska, bokashiworld och även på facebook som bokashiworld

Om vårt spännande projekt i Myanmar (Burma) på www.bokashmyanmar.com och även på facebook som bokashimyanmar


HÄR HITTAR DU OSS UT I VÄRLDEN!  

  LÄS MER:


READ MORE:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra erbjudande, tips och nyheter.
Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det genom att klicka här.