Logga in

Stora boken om Bokashi i gruppen Bokashi hos bokashi.se (212-803)
Stora boken om Bokashi
Stora boken om Bokashi
Stora boken om Bokashi
Stora boken om Bokashi

Stora boken om Bokashi

I Stora boken om Bokashi samlar författarna sina bästa tips och vägleder dig till att lyckas med din bokashi - från köket till odlingen. Boken är berikad med författarnas egna bilder från deras vardag och visar resultatet av en näringsrik och levande jord - prunkande rabatter och fantastiska grödor. Gäst-avsnitt av Sara Bäckmo, Johnna "Bondjäntan" Gilljam och Stefan Sundström! Följ med på resan du också! 

1-2 arbetsdagar
Artnr: 212-803
325 kr
 
Lägg i varukorgen

Kampanjvara

  Vi älskar jord och odling! Med det i åtanke vill vi dela med oss av en av de enklaste och mest effektiva metoderna som finns när det gäller att förvandla matavfall till jord. Vi pratar naturligtvis om bokashi!

  Bokashi är metoden som revolutionerat sättet som vi kan ta hand om våra matrester. Genom att starta igång bokashi i ditt hushåll är du delaktig i en process för att minska växthusgaser, binda kol i jorden och bygga fantastiska odlingsjordar.

  Matavfall är något som vi alla har. Oavsett var du bor, om du har stor eller liten familj, bor på landet eller i stan, om du har hundar eller höns, så kan du använda bokashimetoden. Du kommer så småningom att bli självförsörjande på näringsrik jord, och slippa bära hem påsar med köpejord och flaskor med näring. Bokashi ökar mikrolivet i jorden med kolfixerande bakterier, den ger en levande, frisk jord att odla i som kan leverera stora mängder grönsaker. Du kan skapa ett eget kretslopp hemma i ditt kök där du matar jorden och ger tillbaka näringen. 

  Bokashi är dessutom kul att hålla på med! I denna bok vill vi agera som din guide, gå bredvid dig och hjälpa dig på din bokashiresa. Vi börjar med en grundläggande introduktion – vad bokashi är och hur man gör, vi visar hur flexibelt du kan anpassa metoden beroende på just dina förutsättningar och avslutar med en fördjupning av mikrobiologin.

  Vi vill att alla ska känna sig inkluderade, inte bara de som identifierar sig som trädgårdsmästare eller proffsodlare. Vi som skriver den här boken har röriga kök, stökiga trädgårdar och ett allmänt mänskligt liv. Vi vill göra livet enklare och göra trädgårdsarbetet roligare. Det ska vara enkelt att lyckas med bokashi. Dessutom vill vi att du ska känna att du kan göra en positiv skillnad för miljön i ditt vardagliga liv.

  Vi ska försöka att svara på alla frågor du har om bokashi, både de uppenbara och de lite klurigare varianterna. Vi vill hjälpa dig att göra bokashi till ett naturligt inslag i ditt hem och något som du kan prata med dina vänner, familj och grannar om. Vi vill hjälpa dig att lyckas!

  Med hjälp av bokashi kan vi bättre förstå jordens värde. Värdet av att mata den, att hjälpa den att bli levande, att delta i några av de viktigaste uppdragen vi har på denna planet vid denna tidpunkt: att binda kol i jorden och att bygga ekologiska, friska jordar. Varje hink bokashi binder kol i jorden istället för att släppa ut den i atmosfären. Det är en häftig sak att vi kan göra det i våra trädgårdar med matavfall från våra kök. Varje hink gör skillnad!

  /Jenny, Malin & Emma