Logga in

6 st EM Wipe & Clean
EM Wipe & Clean, 2 liter
6 st EM Wipe & Clean

6 st EM Wipe & Clean "Mynta", 2 liter

Naturligt rengöringsmedel baserat på EM-tekniken
Wipe & Clean är ett unikt och helt naturligt rengöringsmedel baserat på EM-tekniken (effektiva mikroorganismer). Alla mikrober och ingredienser är 100% naturliga och inte genmodifierade.

Genom att utesluta kemikalier och konserveringsmedel tillför Wipe & Clean en positiv balans till vår miljö. Wipe & Clean ger en effektiv rengöring samtidigt som den är helt ofarlig för vårt ekosystem, miljö, mark, växter, djur och människor.

Hur den fungerar
Runt omkring oss och i våra kroppar finns billioner av mikroorganismer, alla med en specifik funktion. Wipe & Clean säkerställer att de ”goda” mikroorganismerna (bakterier som håller oss friska och skyddar oss mot sjukdomsframkallande organismer) förblir i majoritet och håller undan de skadliga mikroorganismerna. Detta resulterar i en naturlig, behaglig och fräsch miljö.

Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermenteringsprocess med effektiva mikroorganismer. Fermentering är en gammal teknik som tillåter att goda mikroorganismer förökas. Exempel inom matproduktion är: vin, yoghurt, öl och bröd. De aktiva substanserna som genereras efter fermenteringen har kraftfulla rengörande egenskaper och tar effektivt bort smuts. Mikroorganismerna i Wipe & Clean bryter ned smutsen och fortsätter att arbeta långt efter att du är färdig med din städning.

Kombinera gärna med den påfyllningsbara sprayflaskan här. Flaskan är luftfri med en påse inuti som sluter tätt. Den är speciellt framtagen för att maximera livslängden på mikroorganismerna. 

1-2 arbetsdagar
Artnr: 310-126
1119 kr
 
Lägg i varukorgen
  ANVÄNDNING

  Enkel filosofi – en produkt för många användningsområden:

  • Allrengöringsmedel lämplig för alla hårda ytor inne och ute; tex glas, spegel, plast, emalj, porslin, rostfritt stål, naturlig sten, keramiska plattor, målat trä.
  • Utmärkt för städning av stallmiljöer, kaninburar, hund-/kattkorgar, och andra djurplatser. Dagligt användande förbättrar djurens biotop.
  • Kan användas i högtryckstvätt och polermaskiner.
  • Kan sprayas direkt på kläder för att minska dålig lukt.
  • Använd i diskmaskin för att minska kalkavlagring och öka glansen, det medför möjlighet att minska dosen av vanliga diskmedlet.
  • Behöver inte sköljas efter användning
  • Gagnar miljön när du tömmer rengöringsvatten i avloppet, minskar risken för igensatta rör och minskar dålig lukt.

  DOSERING

  Wipe & Clean i koncentrerad form blandas med vatten innan användning

  • Wipe & Clean 2L BiB ’Classic’ eller ’Mint’ är koncentrerad.
  • Blanda med ljummet vatten (ej över 38 grader för då dör mikroberna), städa sedan som vanligt på golv, kök, väggar och andra ytor. Vid svåra fläckar, öka koncentrationen, stryk på och torka av efter 5 minuter.
  • Wipe & Clean kan också användas i automatiskt doseringssystem.

  INNEHÅLL

  Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae.

  • 100% naturlig och organisk.
  • Utan tillsatser och färgämnen.
  • Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.
  • Trygg för städpersonal och städutrustning.

  Koncentrerad Wipe & Clean finns i även i 20L och 250L.


  FÖRVARING

  Förvaras i rumstemperatur, ej i sol eller över 38C.

  Praktisk Bag-in-Box håller minst 1 år efter produktionsdatum.


  VETENSKAP

  Undersökningar har vetenskapligt bevisat att Wipe & Clean är den ideala Eco universal rengöringsmedlet. Testerna bygger på principen om dominansen av goda mikroorganismer på en yta, vilket innebär att skadliga mikroorganismer inte får en chans att växa. Detta bekräftades av ett oberoende laboratorium som specialiserat sig på mikrobiella processer.

  Pilotprojekt 

  I kommunen Gent (Nederländerna) utfördes en undersökning där Wipe & Clean ersatte tidigare använda kemiska behandlingsmedel på en förskola och som städning av all VVS i en regeringsbyggnad. Testet pågick under två månader. Mätresultaten från ett oberoende laboratorium visade att Wipe & Clean dämpade tillväxten av E.coli och Staphylococcus aureus, jämfört med traditionella rengöringsmedel. E. coli. är inte i sig en patogen, men dess närvaro är en bra indikator på allmän hygien. Båda bakterier minskade i antalet på alla platser efter rengöring med Wipe & Clean. Dessutom växte regenererande mikroorganismer (såsom Lactobacilli) i antal vilket ledde till en bättre och hälsosammare mikrobiellt klimat.

  Peer-review vetenskapliga rapporter kan beställas från: info@bokashi.se

  Vi säljer enbart äkta EM® från EMRO-licensierad tillverkare.