EM Wipe & Clean
EM Wipe & Clean, 2 liter
EM Wipe & Clean
EM Wipe & Clean

EM Wipe & Clean "Mynta", 2 liter + sprayflaska

239 kr

Wipe & Clean är ett unikt och helt naturligt rengöringsmedel baserat på original EM-1® från EMRO. 

Wipe & Clean säkerhetsställer att de ”goda” mikroberna förblir i majoritet och håller undan skadliga mikroberna. Ger en effektiv rengöring samt en naturlig, och behaglig miljö.
Ska spädas med vatten 1:100. 

 • 100% naturlig och organisk.
 • Utan tillsatser och färgämnen.
 • Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.
 • Trygg, säker och miljövänlig
   
Påfyllningsbar sprayflaska 300 ml
Påfyllningsbar sprayflaska till outspädd Wipe & Clean 2 l bag in box. Den luftfria flaskan har en påse inuti som maximerar hållbarheten på utspädd Wipe & Clean. Flaskan ger en mild och fin spraymist som fördelar mikroorganismerna över ytan.


Artnr: 310-119
Skickas inom:

Produktinformation

Wipe & Clean är ett unikt och helt naturligt rengöringsmedel baserat på EM tekniken (effektiva mikroorganismer). Alla mikrober och ingredienser är 100% naturliga och inte genetiskt modifierade.

Wipe & Clean tillför en positiv balans i miljön genom att utesluta kemikalier och konserveringsmedel. Wipe & Clean ger en effektiv rengöring samtidigt som den är helt ofarlig för vårt ekosystem och miljö, naturligt säker för marken, växterna, djuren och människor.

Hur den fungerar
Runt omkring oss och i våra kroppar finns billioner av mikroorganismer, alla med en specifik funktion. Wipe & Clean säkerhetsställer att de ”goda” mikroorganismerna (bakterier som håller oss friska och skyddar oss mot sjukdomsframkallande organismer) förblir i majoritet och håller undan de skadliga mikroorganismerna. Detta resulterar i en naturlig, behaglig och fräsch miljö. Wipe & Clean är producerad genom en naturlig fermentationsprocess med effektiva mikroorganismer. Fermentation är en gammal teknik som tillåter att goda mikroorganismer förökas. Exempel inom matproduktion: vin, yoghurt, öl och bröd. De aktiva substanserna som genereras efter fermentationen har kraftfulla rengörande egenskaper och tar effektivt bort smuts. Mikroorganismerna i Wipe & Clean bryter ned smutsen och fortsätter att arbeta långt efter att du är färdig med din städning.


ANVÄNDNING
Enkel filosofi - en produkt för många användningsområden:
 • Allrengöringsmedel lämplig för all hårda ytor inne och ute; tex glas, spegel, plast, emalj, porslin, rostfritt stål, naturlig sten, keramiska plattor, målat trä.
 • Utmärkt för städning av stallmiljöer, kaninburar, hund-/kattkorgar, och andra djurplatser. Dagligt användande förbättrar djurens biotop.
 • Kan användas i högtryckstvätt och polermaskiner.
 • Kan sprayas direkt på kläder för att minska dålig lukt.
 • Använd i diskmaskin för att minska kalkavlagring och öka glansen, det medför möjlighet att minska dosen av vanliga diskmedlet.
 • Behöver inte sköljas efter användning
 • Gagnar miljön när du tömmer rengöringsvatten i avloppet, minskar risken för igensatta rör och minskar dålig lukt.

INNEHÅLL
Ättiksyra, mjölksyra, Laktobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Saccharomyces cerevisiae.
 • 100% naturlig och organisk.
 • Utan tillsatser och färgämnen.
 • Innehåller inga skadliga ämnen eller kemikalier.
 • Trygg för städpersonal och städutrustning.

Wipe & Clean finns i 1L sprayflaska ’Neutral/Classic’, ’Mint’ eller ’Basilika’ och 2L bag-in-box ’Neutral/classic’ eller Mint

Finns även i 20L eller 250L

DOSERING

Wipe & Clean säljs i koncentrerad form eller redan utblandad med vatten

Wipe & Clean koncentrerad – blanda med vatten (dosering 1-10%)

 • Wipe & Clean 2L BiB ’Classic’ eller ’Mint’ är koncentrerade.
 • Blanda med ljummet vatten (ej över 38 grader för då dör mikroberna), städa sedan som vanligt på golv, kök, väggar och andra ytor. Vid svåra fläckar, öka koncentrationen, stryk på och torka av efter 5 minuter.
 • Wipe & Clean kan också användas i automatiskt doseringssystem.

Wipe & Clean utspädd - Använd direkt på ytor

 • Wipe & Clean ’Classic’, Mint och Basilika 1L sprayflaska används som de är utan att blanda med vatten.
 • Snabb och effektiv rengöring av speglar, toaletter, handfat och kakel genom att använda sprayflaskan.

VETENSKAP

Undersökningar har vetenskapligt bevisat att Wipe & Clean är den ideala Eco universal rengöringsmedlet. Testerna bygger på principen om dominansen av goda mikroorganismer på en yta, vilket innebär att skadliga mikroorganismer inte får en chans att växa. Detta bekräftades av ett oberoende laboratorium som specialiserat sig på mikrobiella processer.

Pilot projekt

I kommunen Gent (Nederländerna) utfördes en undersökning där Wipe & Clean ersatte tidigare använda kemiska behandlingsmedel på en förskola och som städning av all VVS i en regeringsbyggnad. Testet pågick under två månader. Mätresultaten från ett oberoende laboratorium visade att Wipe & Clean dämpade tillväxten av E.coli och Staphylococcus aureus, jämfört med traditionella rengöringsmedel. E. coli. är inte i sig en patogen, men dess närvaro är en bra indikator på allmän hygien. Båda bakterier minskade i antalet på alla platser efter rengöring med Wipe & Clean. Dessutom växte regenererande mikroorganismer (såsom Lactobacilli) i antal vilket ledde till en bättre och hälsosammare mikrobiellt klimat.

Påfyllningsbar sprayflaska
Den påfyllningsbara sprayflaskan som säkerställer hållbarheten på mikroberna i din spray. Flaskan innehåller en påse där vätskan fylls. När man pressar triggern så bygger man upp ett tryck runt påsen så att innehållet friges. Var noga med att fylla påsen fullt innan användning för att säkerställa mikroorganismernas hållbarhet.

Denna sprayflaska är speciellt framtagen för att maximera livslängden på mikroorganismerna. Flaskan är luftfri med en påse inuti som sluter tätt så att ingen luft kommer in. Utspädd Wipe & Clean håller tre veckor med hjälp av den här flaskan. I vanlig blomsprayflaska håller utspädd blandning endast ca 1 dygn.  


Mer information

Kundomdömen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra erbjudande, tips och nyheter.
Önskar du avbryta din prenumeration kan du göra det genom att klicka här.