Logga in

Startkit Lilla Svenska Budgethinken- 2 st 5 litershinkar + 300 g strö + 1,5 liter biokol i gruppen Bokashi hos bokashi.se (211-212)
Startkit Lilla Svenska Budgethinken- 2 st 5 litershinkar + 300 g strö + 1,5 liter biokol
Startkit Lilla Svenska Budgethinken- 2 st 5 litershinkar + 300 g strö + 1,5 liter biokol
Startkit Lilla Svenska Budgethinken- 2 st 5 litershinkar + 300 g strö + 1,5 liter biokol

Startkit Lilla Svenska Budgethinken- 2 st 5 litershinkar + 300 g strö + 1,5 liter biokol

Startkit med 2 st 5 liters svenskproducerade plasthinkar med lufttätt lock, 300 g Svenskt Bokashiströ och 1,5 liter Svenskt Biokol. Det ekonomiska startalternativet för det lilla hushållet! 

 Bruksanvisning följer med. 

1-2 arbetsdagar
Artnr: 211-212
155 kr

  Lilla Budgethinken Bokashi Startkit för kökskompostering


  Med denna startsats kommer du som har ett mindre hushåll snabbt och enkelt igång med kompostering av ditt matavfall - direkt i köket.

  Hinkarna är svenskproducerade med handtag och helt tätslutande lock. De passar lätt under diskbänken, är lätta att hantera och bära och görs enkelt rena med vatten eller i diskmaskinen. Materialet är godkänt för livsmedel och klarar temperaturer från -40 till +120°C.

  Ditt matavfall omvandlas i en jäsning-syrnings process. Det blir inte jord i hinken men omvandlingen går mycket snabbt när du sedan gräver ner den i landet, i komposten, i planteringskrukor eller i en jordlåda. Vätskan i matavfallet sugs upp av ett lager med biokol, en dagstidning eller något annat absorberande som du lägger i botten. Det är viktigt att det blir lagom torrt i hinken. Du kan även lägga med servetter, äggkartongar eller liknande för att suga upp upp fukt och förbygga lukt. 

  • Diameter (max) 22,5 cm, höjd 21 cm
  • Volym 5 liter
  • Tillverkad av polypropylen med lock av polyeten
  • Blå med vitt lock

  I leveransen ingår:
  • 2 st hinkar med lock
  • 300 g påse svenskt bokashiströ (räcker upp till 6 månader)
  • 1,5 liter svensk biokol 
  • Svensk bruksanvisning

  Budgethinken är ett ekonomiskt alternativ till Bokashihinkarna med kran. Budgethinken fungerar utmärkt men kräver lite mer arbete med att ta vara på den fukt som uppstår. 

  Satsen levereras i kartong med bruttovikt 1,5 kg. 

  SVENSKT BOKASHISTRÖ

  Bokashi är ett kompostmedel där vetekli ympats med EM-mikrober. EM i sig är en blandning av naturliga bakterier och svampar, en grupp som genom samverkan effektivt bryter ned organiskt material, påskyndar mineraliseringen och humifieringen. I jorden har EM-mikroberna förmågan att skapa stabila odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrera ut sjukdomsframkallande arter.

  EM-blandningen är uppbyggd av fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar. EM är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och är byggt av gedigna isolat av noggrant utvalda jordmikrober. Preparatet produceras i labbmiljö med höga reningskrav.

  I jorden ger Bokashi:

  • Mer lätttillgänglig näring genom effektivare mineralisering
  • Stimulerar mikrolivet med en hög andel energi & kväve
  • Förbättrad humifiering som påverkar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper
  • Samverkar aktivt med växten i rotzonen och aktiverar rotutveckling groning, fruktsättning och mognad
  • Ökar växternas fotosyntesförmåga
  • Stärker växtens försvar och härdighet
  • EM mikroberna besätter snabbt organiskt material och skapar friska odlingssystem genom att konkurrera med patogena arter.
  • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve & koldioxod och bidrar därigenom med att tillföra ekosystemet energi & kväve
  • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden
  • En högre biomassa ger en jord med bättre struktur som kan hålla mer näring, vatten och luft – en mer resilient jord som bättre klarar extremt väder
  • En jord med högre biomassa som binder klimatgaser

  Mikroberna i EM-blandningen är 100% naturliga, de bryter ned och mineraliserar organiskt material med samma processer som utvecklats under evolutionen. Det ger näring i en form som är anpassad efter växternas behov.


  INNEHÅLL

  Aktiva mikroberna

  Kväve- och CO2-fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae

  Bioaktiva metaboliter
  Under fermentationen producerar EM-bakterierna ett stort antal bioaktiva ämnen som stimulerar tillväxt: antioxidanter, enzymer, vitaminer, aminosyror, organiska syror etc


  FÖRVARING

  Bokashiströ förvaras helst i rumstemperatur men går även att förvara i minusgrader. Bokashiströt kan dock INTE förvaras i temperaturer över 38 grader då mikroorganismerna i ströet dör och produkten kan förlora sin funktion. Förvara ej produkten i direkt solljus.