Logga in

EM Microferm (Bokashispray), 2 liter i gruppen Trädgård hos bokashi.se (310-101)
EM Microferm (Bokashispray), 2 liter
EM Microferm (Bokashispray), 2 liter
EM Microferm (Bokashispray), 2 liter

EM Microferm (Bokashispray), 2 liter

Aktiverade EM-bakterier i flytande form. Dryg och med lång hållbarhet.
2 liter koncentrat i bag-in-box baserat på EM-1®, Effektiva Mikroorganismer.
Vitaliserar jorden och stimulerar tillväxten i hela din trädgård. Stärker växterna och gör dem mer motståndskraftiga mot olika svampsjukdomar.

Ladda ner broschyren här!
7-10 arbetsdagar
Artnr: 310-101
249 kr
 
Lägg i varukorgen

  ANVÄNDNING

  • Microferm kan användas i hela din trädgård. Vattna köksträdgård, odlingar, buskar och träd var 14.e dag. Bladgödsla genom att spraya på växter och grönsaker som löper risk att drabbas av svampsjukdomar. Upprepad användning av Microferm har en ackumulerande effekt på de levande bakterierna och rhizosfären i jorden.
  • Kompostering: Fermenteringsprocessen (Bokashi) är en energibesparande teknik där organiskt material och näringsämnen bibehålls, vilket gör att avkastningen för jorden förbättras.
  • Mot dålig lukt: Den effektivare nedbrytningen begränsar bildningen av ammoniak, och därmed minskar dålig lukt och antalet flugor i stall och på gödselstacken.
  • Microferm kan användas som förberedning av jorden före sådd, blötläggning av fröer och för att sprayas på växande plantor.
  • Tillsammans med Bokashilerbollar för att rena dammar, åar, sjöar och hav. Läs mer på Bokashilerbollar


  DOSERING

  • Rehabilitera odlingjord i intensiv odling av tomater och gurka Mikroferm kan med fördel tillsammans med Bokashi användas för att rehabilitera i intensiv odling av tomat & gurka. Metoden går ut på att fermentera odlingsbädden tidig vår innan utplantering. Den ökade mineraliseringen & humifiering ger en friskare jord med mer tillgänglig näring + en probiotisk mikroflora. Yrkesodlare kan vända sig till Jan Röed, jan@charon.se

  • Vattna/spraya köksträdgård, häckar, buskar, fruktträd utspätt 1:100 - 1:200 i rums tempererat vatten när temperaturen är över 10 grader ute. Upprepas en gång i månaden tills temperaturen sjunker på hösten igen för bästa resultat. 

  • Bladgödsla tex rosor, buxbom: 1:100 – 1:1000 blandat med vatten varannan vecka. För längre verkan och till växter med vattenavstötande blad som tex rosor och buksbom blanda i vidhäftningsmedlet Guard2000 (100% biologiskt nedbrytbart) 1:1000 (1ml Guard2000 till 1L vatten).

  • Mikroferm kan användas som förberedning av jorden före sådd, blötläggning av fröer, sprayas på växande plantor.

  Kompostering
  Dosering: 1 liter Mikroferm per m3 (1000 liter) organisk material för kompostering.  Späds innan blandning. Täck gärna över komposten. Blandningen ska användas inom ett dygn.

  Luktfritt nässelvatten + en levande probiotisk mikroflora
  Dosering: 5 dl Mikroferm och 5 dl melass i en 10-liter lufttätt hink med nässlor och ljummen (ej varmt) vatten. 
  Låt står 10-14 dagar under lock. Späds 1:20 innan användning i odlingen. (mer info http://pungpinanskoloni.blogspot.se/2015/06/ett-lite-battre-nasselvatten.html)

  Dammar med övergödningsproblem
  Dosering: 1 liter Mikroferm per 10 m3 per månad. I mindre dammar använd upp till 1 liter per m3 + 1 bokashiboll per m2 och år.
  Späds 1:10 med damm vatten och sprayas eller vattnas ut ut. Repeteras efter behov. Starta gärna på våren när vattnet når 5 grader.  Skadar inte fisk. Även växterna kan sprayas. Kan ta några veckor innan resultat syns.

  För större projekt kontakta oss.

  Rengöring och odörbekämpning
  Dosering: 1 liter Mikroferm per 10-100 liter vatten för rengöring och odörbekämpning. Sprayas ut. Ev smuts tvättas bort.


  FÖRVARING

  Förvaras i rumstemperatur men tål även minusgrader då mikroberna mer eller mindre går i dvala. Kan EJ förvaras över 38 grader då mikroorganismerna dör om de utsätts för allt för varm temperatur. Ej i sol.  INNEHÅLL

  Preparatet innehåller de aktiva mikroberna:

  Kväve- och CO² fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum.

  Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei.

  Jästsvamp: Saccharomyecs cerevisiae.

  Preparatet är i flytande form.


  Mikroferm finns i storlekarna:

  2L bag-in-box

  5L bag-in-box

  20L bag-in-box eller dunk

  250L, 500L, 1000L IBC  CITAT


  ”En av de bästa investeringarna du kan ge till din trädgård! Mikroferm är en fantastiskt produkt som vitaliserar jorden och verkar stärkande och stimulerar tillväxten. Mikroferm består av probiotiska mjölksyrebakterier, fototrofa bakterier, jäst. Genom fermentation och samverkan mellan dessa grupper uppstår en mängd bioaktiva ämnen som enzymer, aminosyror, vitaminer och antioxidanter. Mikroferm är en produkt som våra trädgårdsmästare verkligen rekommenderar!”

  Victoria Skoglund – Zetas – Finsmakarens Trädgård - https://www.zetas.se/mikroferm.html

  Mikroferm® är ett konsortium av naturliga jordmikrober, en grupp som genom samverkan effektivt bryter ned organiskt material i jorden, påskyndar mineraliseringen och humifieringen. EM mikroberna har förmågan att skapa stabila odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrerar ut patogena arter.

  Mikroferm är uppbyggt av fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar. Mikroferm är helt fritt från GMO förändrade mikrober och är byggt av gedigna isolat av noggrant utvalda jordmikrober. Preparatet produceras i labbmiljö med höga reningskrav.

  I jorden ger Mikroferm :

  • Mer lätt tillgänglig näring genom effektivare mineralisering

  • Förbättrad humifiering som påverkar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper

  • Samverkar aktivt med växten i rotzonen och aktiverar rotutveckling groning, fruktsättning och mognad

  • Ökar växternas fotosyntesförmåga

  • Stärker växtens försvar och härdighet

  • Besätter snabbt organiskt material och skapar friska odlingssystem genom att konkurrera med patogena arter.

  • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve & CO2 och bidrar därigenom med att tillföra ekosystemet energi & kväve

  • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden

  • En högre biomassa ger en jord med bättre struktur som kan hålla mer näring, vatten och luft – en mer resilient jord som bättre klarar extremt väder

  • En jord med högre biomassa binder klimatgaser  ANDVÄNDNING

  Mikroferm kan förutom odling användas i en rad andra sammanhang som: kompostmedel, i restaurering av vattensystem med övergödningsproblem, inom avfallshantering och sanering av förgiftade jordar. EM konsortiet har förmåga att bryta ned toxiska ämnen som bensen och organiska bekämpningsmedel. För vidare information om EM1 i miljösammanhang kontakta oss.

  Du kan börja använda Mikroferm när som helst för att behandla, gräs, buskar, träd och växter. Så länge det finns bra jord*.

   *Köpejord har i allmänhet en dålig buffert förmåga och saknar ett naturligt mikroliv (består ofta av ren torv och är hårt gödslat). Tips: blanda i lite naturlig jord från trädgården.

  • Stärkande och produktionshöjande medel för bevattning i trädgården Jordförbättring - EM mikrober vitaliserar och stärker mikrolivet i jorden. Ett starkt ekosystem ger friskare jord och stärker växtens egna försvar. EM mikrober bryter ner och omsätter det organiska materialet i jorden och frigör näring till växterna.

  • Bygga en jord med ett bra försvar som indirekt hjälper mot svampsjukdomar.EM besätter snabbt dött organiskt material i jorden och konkurrerar indirekt med patogena arter. En rad tillväxtstimulerande mikrober i jorden stimlueras av EM. Pseudomonas flourescens är ett bra exempel på en godartad mikrob som stimuleras av EM och i sin tur stärker rosornas egna försvar. Den indirekta effekten blir att rosorna klarar av Svartfläcksjukan. OBS att Mikroferm inte är klassat som ett växtskyddsmedel utan att effekten är indirekt genom att jordens probiotiska mikroliv stimuleras. Den effektiviserade mineralisering som ger lätt tillgänglig näring till växterna samt humifiering är också av stor betydelse. För intresserade finns bra vetenskapliga rapporter.

  Något om växtsjukdomar: Sjukdom uppträder på en kulturväxt som symtom, när något i dess omgivning har blivit obalanserat och därmed gynnsamt för patogena svampar eller bakterier. Växt och jord samspelar intimt. Ett dåligt förhållande i jorden återspeglas direkt av växten. En indirekt effekt av våra produkter blir ett starkare system som inte bjuder in eller lämnar luckor för sjukdomsalstrande arter och mikrober.